Katolikus falinaptár 2018

Az Ecclesia Szövetkezet és az esztergomi Keresztény Múzeum katolikus falinaptárat jelentetett meg a 2018-as évre, mely a szokásos névnapok mellett feltünteti az egyházi év fontos dátumait is.

Mind az Ecclesia Szövetkezet, mind a Keresztény Múzeum elkötelezett a hitből fakadó művészi értékek, kulturális gazdagság megőrzésében, terjesztésében, ezért örömmel vállalkozott arra, hogy közös munkával jelentessen meg egy katolikus falinaptárat. A kalendárium képei az esztergomi gyűjtemény állományából kerültek kiválasztásra, s tematikusan, szimbolikájuk szerint kapcsolódnak az adott hónaphoz.

Az esztergomi Prímási Palotában található gyűjtemény értékei őrzik hazánk és régiónk elmúlt századainak a kiemelkedő keresztény tanúságtételét: a képek nyelvén megírt hit bizonyságait. A képek válogatásakor szembeszökő volt, hogy Szűz Mária tisztelete milyen mélyen meghatározza katolikus gondolkodásunkat – a legtöbb kiválasztott festmény így máriás karakterrel bír.

Reméljük, hogy a most elkészült, boltunkban, webáruházunkban, a Múzeum elárusító helyén, az esztergomi Bazilikában és a Prímás Pincében is elérhető 2018-as kalendárium megnyeri kedves Vásárlóink tetszését, s minden hónapban örömmel tekintenek majd a képekre, melyek segítenek abban, hogy a telő idő minden napját hitünk titkai által áthatva éljük meg.

 

A naptár a nyári zárva tartás (augusztus 1. – augusztus 20.) ideje alatt is megrendelhető webáruházunkban!