Rágalmak és valóság

A Katolikus Egyházat szinte fennállása óta érik támadások, legtöbbször méltatlan rágalom formájában, néha megalapozottan. Korunkban, amikor a keresztényüldözés régen nem látott mértékben zajlik a világban, a rágalomhadjárat is felerősödött. Mindezek miatt a szerző összegyűjtötte és közzétette a leggyakrabban előforduló kritikákat, melyeket az Egyház ellenségei ma is hangoztatnak elhallgatva azok tudományosan megalapozott valóságtartalmát. Vádakat, melyek többsége igaztalan. Többsége, de nem mind, mert tagadhatatlan, hogy az emberek az Egyházban is követtek el bűnöket a történelem során. A szerző meglévő érveket válogatott össze, melyek ma már bárki számára könnyen hozzáférhetőek, de célirányosan, együtt csak kevés helyen fellelhetők. A könyv ismerteti az Egyház és a tudomány kapcsolatát az ún. „sötét középkorban”, a teremtéstörténetet, a keresztes háborúk és az inkvizíció eseményeit és azok történelmi hátterét, az egyháziak egykori fényűző életvitelének okait, s a napjainkban talán leggyakrabban hallható cölibátus és pedofília kérdéseit. Végül a II. Vatikáni Zsinat dokumentumainak tükrében megválaszolja azt a kérdést, hogy a vallás gyakorlása magánügy avagy közügy, s a hívő ember politizálhat‐e? A könyv célja a katolikus hit védelme.

A kötetet két egyetemi tanár – Török József egyháztörténész, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora és Okolicsányi Lajos, a Padovai Egyetem orvosprofesszora – lektorálta.

A 128 oldalterjedelmű, 160×225 mm méretű könyvet 84 fénykép illusztrálja, többségük színes. Megvásárolható boltunkban és webáruházunkban.