Akció 50%
5439873

Forralt bor fűszerkeverék (100 g) (5992020101216)

2.850 Ft
1.425 Ft
Kedvezmény-1.425 Ft
A felújítás alatt nem rendelhető
Leírás

Forrón ajánljuk mindenkinek , baráti összejövetelekre, vagy magányos estékre.

 

Aroma, ízfokozó, mesterséges adalékanyagtól és tartósítószertől mentes termék!

Hogyan készül a finom forralt bor? A forralt bor alapvető hozzávalói a szegfűszeg, fahéj, citrom, valamint tetszés szerint a cukor vagy a méz – ezeket a fűszereket mind megtalálhatod keverékünkben, de mi kicsit tovább gondoltuk. Így belekevertünk egy kis zöld kardamommagot, a szegfűborsot a csipkebogyót és a koriandert, hogy melegséget hozzanak gőzölgő bögrédbe.

A fűszerkeveréket , a borral együtt főzzük, ízlésünknek és kapacitásunknak megfelelő mennyiségben. Az arányokhoz támpontként a klasszikus forralt bor alapreceptje: 1 liter borhoz 8 deka cukor, 2 csapott evőkanál forraltból fűszerkeverék. Fontos, hogy az ízesített bort csak főzd, és ne forrald, hiszen a forráspont elérésével nem csupán az aromákat, de a szesztartalmat is elpárologtatod az italodból. Ne várd meg tehát, amíg bugyogni kezd, forrás előtt vedd le a tűzhelyről. Ezen túl nincsenek szabályok, csak az ízlés és a fantázia szabja meg, mit és milyen mennyiségben használhatsz fel. Természetesen kipróbáltam a LÉLEKMELEGÍTŐ mézkülönlegességünket is hozzá, mondhatom remek párosítás.

Különleges, vendéglátásra tartogatott fogás lehet, ha a forralt boros edényre szűrőt teszel, amelyre süvegcukrot és rumot öntesz, majd meggyújtod. Nemcsak látványos attrakció ez, de a rumos cukor karamellizálódva, esetleg narancshéjjal együtt különleges ízt is kölcsönöz a „borkölteménynek”.

  • Termék kód: 5992020101216
  • Származási ország:  Magyarország
  • Összetevők: szegfűszeg, fahéj, citrom, zöld kardamommag, szegfűbors, csipkebogyó, koriander
  • Kiszerelés: 100 g, csavaros tetejű műanyag tégely