Pio atya utolsó szentmiséje: A stigmák misztériuma / Veletek vagyok - Dokumentumfilmek Pio atyáról DVD (Etalon Film Kft.) (5999886090029)

990 Ft
Kedvezmény
A felújítás alatt nem rendelhető
Leírás
  • Játékidő: 35 + 28 perc
  • Megjelenési év: 2018
  • Hangok: 2.0 magyar, 2.0 olasz
  • Felirat(ok): magyar
  • Képformátum: 4:3
  • Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott

Leírás:

 

A DVD két különleges dokumentumfilmet mutat be Pio atyáról 

 

Pio atya utolsó szentmiséje 

A film Pio atya utolsó szentmiséjéről szól, melyet 1968. szeptember 22-én celebrált. A San Giovanni Rotondó-i templomban több mint húszezer ember zsúfolódott be. Pio atya már nagyon rosszul érezte magát, mégis kiszolgáltatta a legszentebb áldozatot az Eucharisztiát. A szent tudta, hogy eljött halálának az ideje. A szertartás után összeesett, mondogatta, hogy közeleg az óra. Pio atya úgy ment el, mint a gyermeki lélek: egyszerűen, békésen. Fél háromkor vett utoljára levegőt és látta meg a Megváltóját, kinek sebeit ötven éven át viselte.

 

A Veletek vagyok dokumentumfilmben láthatjuk, hogy Pio atya hogyan valósítja meg szent tervét, mely szerint létrehozza a szegények számára épített kórházat a Szenvedés Enyhítésének a Házát. A film megrendítő dokumentum felvételeket mutat be a nagy szentről. „Magamról elfeledkezhetem, de lelki gyermekeimről soha! Sőt, biztos vagyok benne, hogy mikor az Úr magához szólít, azt mondom majd neki: Uram, én a Paradicsom kapujában maradok, és csak akkor lépek be, amikor az utolsó gyermekem is megérkezik.” - Pio atya

 

Gyártási év: 1997

 

Jubileumi kiadvány Pio atya halálának 50. évfordulója alkalmából

 

(Keresztény Filmtár 11.)