Játékok könyve - Kollár Zsolt/Kollár Dorottya (Ecclesia) (9789633634233)

5.490 Ft
Kedvezmény
Leírás
  • Vonalkód: 9789633634233
  • Kiadás éve: 2023
  • Kiadó: Ecclesia
  • Kötésmód: füles, kartonált
  • Szerző/Szerkesztő: Kollár Zsolt, Kollár Dorottya
  • Terjedelem: 300 oldal

 

Leírás:

 

Aki keresett már játékot közösségi alkalmak, csoportos foglalkozások színesebbé tételéhez, az jól tudja, milyen nehéz feladat olyan játékok kiválasztása, amelyek megfelelnek a társaság nagyságának, a körülményeknek, vagy akár a rendelkezésre álló eszközöknek, kellékeknek.

 

A Játékok könyve hiánypótló kötet mindazoknak, akik egy jól strukturált, áttekinthető és színes játékgyűjteményt szeretnének

könyvespolcukra. Az összeállítás számos közismert, hagyományos közösségi csoportos játékot (cserkész, regnumi, szentjánosbogár), valamint népi játékot tartalmaz. Elsősorban olyan játékok gyűjteménye, amelyek kevés eszközt igényelnek, nincsenek bonyolult szabályaik, így gyorsan megtanulhatóak és könnyen játszhatóak.

 

A kötet egyfajta kézikönyvként is használható: nemcsak a tizennyolc tematikus fejezet alapján, hanem a játékosok száma szerint is kereshetünk a tartalomjegyzékben. A játékok bemutatása mindig tartalmazza a szükséges eszközök és előkészületek felsorolását, a játék menetét és szabályait, valamint a leírás után olyan variációkat, amelyek segítségével az alapváltozat tovább alakítható, kombinálható. A jobb megértést számos esetben magyarázó ábrák is segítik.

 

Ezt a könyvet nemcsak közösségi vezetőknek, hitoktatóknak ajánljuk, hanem csapatépítő tréningek szervezői számára is kiváló alapanyagot nyújthat. A benne található játékok nemcsak színesebbé és vidámabbá teszik az együtt töltött időt, hanem oldják a feszültséget, megkönnyítik az ismerkedést, erősítik a csapatszellemet és összetartozást. Emellett iskolai osztályok, csoportok, baráti társaságok és családok is rengeteg új ötletet meríthetnek belőle.